İstanbul'da gerçekleştirilen TDT Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı’nda 12 çalışma grubu kurularak üye ülkelerde teknoloji ve sanayi iş birliğini derinleştirecek adımlar atıldı. Bakan Kacır, Türk Devletleri'nin teknoloji ve sanayide el ele geleceğe yürüme kararlılığını vurguladı.

İstanbul’da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı, üye ve gözlemci ülkelerin geniş katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, Türkiye’den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılırken, Azerbaycan, Kırgızistan ve KKTC gibi diğer üye devletlerin bakanları da hazır bulundu.

Sanayi, Teknoloji ve Bilim İçin 12 Çalışma Grubu Kuruldu

Toplantıda kurulan 12 çalışma grubu, sanayi ve teknoloji alanındaki ortak projeleri hızlandırmayı hedefliyor. Çalışma grupları kapsamında; ortak AR-GE projeleri, bilimsel araştırma bursları, dijital dönüşüm, havacılık ve uzay projeleri gibi konulara odaklanılacak. Türkiye’nin "TEKMER" modeli üye ülkelerde uygulanarak teknoloji geliştirme merkezlerinin açılması planlanırken, sanayi iş birliği ve organize sanayi bölgesi modelleri ile deneyim paylaşımı yapılması öngörülüyor.

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Hazırlanabilecek Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Hazırlanabilecek

“Türk Dünyası Olarak El Ele İlerleyeceğiz”

Bakan Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, iş birliğinin önemine değinerek, “Türk dünyasının yarınlarına ışık tutacak hedefler belirledik. Kabul edilen Bakanlar Bildirisi ve Eylem Planı, özel sektör ve akademiyi de kapsayarak kalıcı işbirlikleri için güçlü bir temel atmaktadır,” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda TDT üye ülkeleri; sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında dayanışmayı derinleştirerek, güçlü bir birliktelikle geleceği inşa etme kararlılığını dünyaya göstermiş oldu.

Kaynak: aa