Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin etkileriyle sıcak günlerin artacağını ve karla kaplı günlerin azalacağını belirtti. Suyu verimli kullanmak şart! #İklimDeğişikliği #SuYönetimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, Türkiye'nin iklim değişikliği nedeniyle su stresi yaşayan ülkeler arasında olduğunu belirterek, suyun korunması ve verimli kullanılması için önemli adımlar atıldığını vurguladı. Sever, değişen iklim koşullarının sıcak günlerin artışına ve karla kaplı günlerin azalmasına neden olacağını, bunun yanı sıra ani ve şiddetli yağışların taşkın riskini artıracağını söyledi.

Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir" Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir"

Sever, su yönetiminin önemine dikkat çekerek, “Adaptasyon ve uyum kapasitemizi artırmamız gerekiyor. Suyu verimli kullanarak, hayatımızdan suyu çıkarmadan aynı hizmeti ve ürünü elde edebiliriz,” dedi. Ayrıca, arıtılmış atık suyun yeniden kullanımı, yağmur hasadı ve kurakçıl peyzaj uygulamaları gibi yöntemlerle su tasarrufu sağlanabileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi