Antalya'da %90 görme kaybı olan Ümit Çetin, 5 yıl önce açtığı telefon tamir dükkanında tek başına tamir yapıyor ve engellilere hayata küsmemeleri çağrısında bulunuyor.

Antalya'da yaşadığı bir iş kazası sonrası %90 görme kaybı yaşayan Ümit Çetin, azmi ve kararlılığıyla hayata tutundu. 5 yıl önce açtığı telefon tamir dükkanında görme engeline rağmen telefonları tamir eden Çetin, engelli bireylere topluma faydalı olma konusunda ilham veriyor.

Görme Engeli Azmini Engellemedi

11 yıl önce bir mobilya atölyesinde çalışırken gözlerine tiner dökülmesi sonucu görme yetisini büyük ölçüde kaybeden Ümit Çetin, zor zamanlar yaşadı. Ancak, hayatını yeniden şekillendiren Çetin, görme engeline rağmen telefon tamirciliğine yöneldi ve bugün Antalya’da açtığı telefon dükkanında başarılı bir şekilde çalışıyor. Çetin, “Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Telefon tamirini tek başıma yapıyorum,” dedi.

Hayata Küsmeyen Bir Hikaye

Ümit Çetin, geçirdiği kazadan sonra yaşadığı zorlukları anlatırken, engelli bireylere şu mesajı verdi: “Engelli kardeşlerim hayata küsmesin, mutlaka topluma ve kendilerine faydalı olsunlar. Ben telefon tamiri yaparak faydalı olmaya çalışıyorum.” Çetin, hayatında pes etmeden her zaman yeni bir başlangıç aradığını ve bu süreçte özgüvenini kaybetmediğini belirtti.

Eşi ve Ailesinden Tam Destek

Eşi Sultan Çetin, Ümit’in görme engelli olmasına rağmen nasıl profesyonelce çalıştığını anlatırken, müşterilerin de Ümit'in bu yeteneğine inanmakta zorlandığını belirtti. Sultan Çetin, “O her şeyi kendi başına yapıyor. Müşteriler bazen görme engelli olduğuna inanmıyorlar. Ben bile bazen ona ‘Görüyorsun ama bize söylemiyorsun’ diyorum,” diyerek eşinin yeteneklerini takdir etti.

Ümit Çetin’in Annesi: O Bize Teselli Verdi

Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor

Ümit’in annesi Bedriye Çetin ise oğlunun azmiyle herkese örnek olduğunu belirtti ve “Ona ‘Otur, dinlen’ dedik ama o hiç durmadı. Hep çalışmaya devam etti ve başardı. Oğlum bize teselli verdi,” dedi.

Özgüven ve Başarı Hikayesi

Ümit Çetin’in hikayesi, engelli bireylerin hayatın zorluklarına karşı nasıl başarıyla mücadele edebileceğinin örneği. Çetin, hayata tutunarak ve yeteneklerini geliştirmeye devam ederek, kendi işini kurdu ve engelli bireyler için umut ışığı oldu.

Kaynak: dha