Fenerbahçe Medicana, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda etkinlik düzenleyerek kadınlara kontrollerini ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.

2024-2025 Sezonu Sultanlar Ligi 2’nci hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Medicana, Nilüfer Belediyespor Eker’i ağırladı. Maç öncesi ve sonrasında, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Fenerbahçeli voleybolcular ve taraftarlar, meme kanseri farkındalığına dikkat çekmek amacıyla özel tişörtler giyerek kamuoyunda bilinç oluşturdu.

Fenerbahçe’nin Farkındalık Mesajı

Fenerbahçe voleybolcuları, meme kanseri farkındalığına dikkat çekmek için “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” yazılı tişörtlerle ısınmaya çıktı. Tribünlerde de aynı tişörtlerle farkındalık yaratmaya çalışan sporseverler vardı. 102 dakika süren çekişmeli mücadelede Fenerbahçe Medicana, rakibi Nilüfer Belediyespor’u 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Kaptan Eda Erdem’den Kadınlara Çağrı

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Medicana ve A Milli Takım Kaptanı Eda Erdem, meme kanseri farkındalığına dikkat çekerek kadınlara düzenli kontrollerini yaptırmaları çağrısında bulundu. Erdem, “Bu ay meme kanserine karşı farkındalık ayı. Lütfen kontrollerinizi eksik etmeyin. Gerçekten çok önemli,” dedi.

Uzmanlardan Farkındalık Mesajları

Huawei'in yeni nesil tabletleri Türkiye'de ilgiyle karşılandı Huawei'in yeni nesil tabletleri Türkiye'de ilgiyle karşılandı

Medicana Sağlık Grubu’ndan Doç. Dr. Nilay Şengül ve Dr. Metin Çevener de etkinlik kapsamında açıklamalarda bulundu. Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Dr. Şengül, erken teşhisin önemine vurgu yaparak, 40 yaş üstü kadınların her yıl düzenli olarak mamografi yaptırması gerektiğini söyledi. Dr. Metin Çevener ise erken teşhis sayesinde meme kanseriyle mücadelenin mümkün olduğunu belirterek, “Bir kişi bile çevresine bilgi verirse bu farkındalık büyüyerek devam eder,” dedi.

Spor ve Sağlık İç İçe

Etkinlikte, spor kulüplerinin farkındalık çalışmalarında oynadığı rol de ön plana çıktı. Dr. Çevener, spor kulüplerinin sağlık konusunda farkındalık yaratmalarının önemine dikkat çekti ve Fenerbahçe Medicana’ya bu anlamlı katkıları için teşekkür etti.

Kaynak: dha