Galatasaray, bu sezon evinde 5 maçın 4'ünü kazanarak güçlü bir iç saha performansı sergilerken; Beşiktaş, deplasman maçlarında 2 kez puan kaybı yaşadı. Derbide iki takımın farklı performansları öne çıkacak.

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de evinde gösterdiği güçlü performansla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'ye karşı aldığı mağlubiyetin ardından iç sahada yeni sezona seri galibiyetlerle başlayan sarı-kırmızılı ekip, RAMS Park'ta oynadığı 5 maçta yalnızca Kasımpaşa karşısında puan kaybetti. Galatasaray bu sezon evinde 14 gol atıp kalesinde sadece 5 gol gördü.

SAHA EXPO 2024: Türkiye'nin Savunma ve Havacılıkta Güç Gösterisi SAHA EXPO 2024: Türkiye'nin Savunma ve Havacılıkta Güç Gösterisi

9 Farklı İsimden Gol Katkısı

Galatasaray'ın iç sahada attığı 14 gol, 9 farklı oyuncudan geldi. Takımda Mauro Icardi, Michy Batshuayi, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Gabriel Sara, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Victor Osimhen’in gol katkısı önemli bir güç oluşturdu. Özellikle Icardi ve Batshuayi, taraftarlara sıkça gol sevinci yaşattı.

Beşiktaş'ın Deplasman Mücadelesi

Beşiktaş ise bu sezon deplasman maçlarında istediği başarıyı yakalamakta zorlanıyor. Sezona Samsun'da aldığı 2-0 galibiyetle başlasa da Trabzon ve Gaziantep deplasmanlarında puan kaybetti. Beşiktaş, deplasman maçlarında attığı 7 golle etkili olurken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Immobile, Beşiktaş'ı Taşıyor

Beşiktaş'ın deplasman gol yükünü, yeni transferi Ciro Immobile sırtladı. İtalyan yıldız, deplasmanlarda 3 golle takımına katkı sağlarken, Gedson Fernandes, Rafa Silva ve Gabriel Paulista gibi oyuncular da skora katkı sundu.

Derbide Kritik Anlar

Galatasaray’ın iç sahadaki yenilmezlik serisi ve Beşiktaş’ın deplasman mücadelesi, derbiye olan heyecanı artırıyor. İki takımın bu karşılaşmadaki performansı, sezonun ilerleyen dönemleri için de belirleyici olacak.

Kaynak: aa