Dijital Benim İşim Projesi, 35 bin kadına dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimi vererek 43 milyon TL’lik sosyal değer yarattı! #KadınGüçlendirme #DijitalDönüşüm #DijitalBenimİşim

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Dijital Benim İşim Projesi, kadınları dijital dünyayla buluşturarak, onların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya devam ediyor. Proje kapsamında 20 ilde 35 bine yakın kadın, Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri aldı.

Sosyal Etki ve Yatırım Getirisi
Proje için hazırlanan sosyal etki analizine göre, Dijital Benim İşim Projesi sayesinde bugüne kadar 43 milyon TL'yi aşkın sosyal değer elde edildi. Ayrıca, bu yıl yapılan her 1 TL'lik yatırımın 14 TL'nin üzerinde sosyal getiri sağladığı belirtildi.

THY'den Güney Avrupa'ya 129 Dolardan Başlayan Uçuş Fırsatları THY'den Güney Avrupa'ya 129 Dolardan Başlayan Uçuş Fırsatları

Kadınların Dijitalleşme Süreci
Proje, kadınların dijital bilgi ve becerilerini artırmanın yanı sıra, özgüven ve motivasyonlarını da yükseltiyor. Dijital okuryazarlık eğitimlerine katılan kadınlarda bilgi ve beceri artışının yaklaşık %44 oranında olduğu, eğiticilerin ise en büyük değişimi dijitalleşmenin önemine dair farkındalık konusunda gözlemlediği raporlandı.

Deprem Bölgesine Özel Eğitimler
Proje kapsamında, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen kadınlar için dijital dünyaya giriş seminerleri düzenlendi. 8 binin üzerinde kadına ulaşılan bu eğitimlerde, dijital araçlar aracılığıyla bankacılık işlemleri yapma, cep telefonu ve internet üzerinden satış gerçekleştirme gibi beceriler kazandırıldı. Seminerler sonrasında, dijital hizmetlerden yararlanan kadınların sayısında belirgin bir artış oldu.

Sürdürülebilir Başarı
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, projeyle on binlerce kadının dijital farkındalığının ve becerilerinin arttığını vurgularken, Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise projenin, kadınların iş ve sosyal hayattaki gücünü artırdığını ve gelecekte de kadınların dijital becerilerini geliştirmek için projeyi sürdüreceklerini belirtti.

SROI Metodolojisi
Proje kapsamında kullanılan Yatırımın Sosyal Getirisi (SROI) Metodolojisi, sosyal temelli projelerin yarattığı değeri ölçmek için kullanılıyor. Bu yöntemle yapılan analizler, 1 birim yatırımın 14 birim sosyal değer yarattığını gösterdi.

Dijital Benim İşim Projesi, kadınların dijital dünyada güçlenmesini sağlayarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmaya devam edecek.

Kaynak: dha