Ülkemizin birçok yöresinde kış mevsiminde insanlar soğuk algınlığından korunmak amacıyla sarımsak yutuyor. Antibakteriyel yönüyle sarımsak, vücudun korunmasında iyi rol oynar. Genç yaşlı demeden halkımızın büyük çoğunluğunun tükettiği sarımsak kalp damar hastalıklarından kansere hatta diyabete kadar birçok hastalık için olumlu etkiler ortaya çıkarıyor.

Mucize bitki sarımsak saç ve tırnak sağlığını korumamız için de bize yardımcı oluyor. Eğer taze olarak tüketirsek, vücudun vitamin kaybını da engelliyor.

Vitamin ve mineral deposu olan sarımsak, saçların güçlenmesini ve parlak bir görünüm kazanmasına da yarıyor. Kan dolaşımını hızlandırdığı için de saçların dökülmesini engelliyor. Eğer saçlarınız yıpranmışsa ya da yavaş yavaş kelleşme başladıysa saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmalısınız. 2-3 defa saçlarınızı şampuanla yıkadığınızda kokusundan eser kalmayacaktır. Sarımsağın içerisinde kalsiyum, sülfür, selenyum, E, B ve C vitaminleri bulunmaktadır. Sahip olduğu bu mükemmel içeriğinden dolayı sarımsak, saçların koparak dökülmesini engeller ve saçların nemini korur. Her şeyden öte saçlarınızda kepekten eser kalmaz. Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. İyice dövdüğünüz sarımsağı zeytinyağı ile karıştırıp haftada 1 ya da 2 kez saçlarınıza sürün ve 15 dakika bekleyin.

Ağız Kokusunu Bitiren Mucizevi Besin: Faydaları Saymakla Bitmiyor! Ağız Kokusunu Bitiren Mucizevi Besin: Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Sarımsak içeriğinde bulunan yüksek miktardaki E vitamini kadınlarda cinsiyet hormanlarının dengesini koruyarak, yumurtlamanın düzenli ve sağlıklı şekilde olmasına yardım eder. Erkeklerde ise cinsel gücü artırarak sperm sayısı ve kalitesini artırır. Bebek planlayan çiftlerin bol miktarda sarımsak tüketmesi tavsiye edilir.

Sarımsak aynı zamanda iştah kontrolü sağlayarak tokluk hissi verir. Vücudun yağ yakımını hızlandıran sarımsak zayıflamanıza yardımcı olur, kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerini yok eder. Eğer herhangi bir mide rahatsızlığınız varsa sarımsağı aç karnına tüketmelisiniz. Bu durumda hekime de danışmalısınız.

Vücuttaki hücrelerin korunmasında en aktif rolü antioksidanlar sağlar. Sarımsak içeriğinde bol miktarda C ve E vitaminin yanı sıra bolca selenyum da vardır.  Bilindiği üzere C vitamini metallerle temas ederse etkisinin yitirir. Bu yüzden taze olarak sarımsak tüketiyorsanız metal bıçaklarla kesmeyiniz. Çok güçlü bir antioksidan olan sarımsak birçok kanser türüne karşı savaşır. Bunlar arasında prostat, cilt, troid, mide ve kolon kanserini sayabiliriz.  Kanserden korunmak için sarımsak tüketmelisiniz.

Mucize bir besin olan sarımsak vücudun kan şekeri seviyesini dengeleyerek Tip 2 diyabete karşı sizi koruyarak insülin direnci üzerinde olumlu etki yapar. Sarımsak en basit anlatımıyla vücudun kalkanı gibidir. Bu yüzden nezle, grip, enfeksiyon hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları hatta ayak mantarından korunmak adına bol miktarda sarımsak tüketiniz.

Editör: Haber Merkezi - UK