Erzincan'da 12 yaşında başladığı berberlik mesleğini 76 yıldır sürdüren Ertuğrul Can (88), her gün iş yerine bisikletiyle giderek çalışmaya devam ediyor. Can, gençlik yıllarında yoğun müşteri potansiyeline sahipken, şimdi mesleğini daha çok vakit geçirmek için sürdürüyor.

76 Yıllık Meslek Aşkı

Erzincan'da yaşayan 88 yaşındaki berber Ertuğrul Can, 12 yaşında başladığı mesleğini tam 76 yıldır sürdürüyor. İnönü Mahallesi'nde oturan ve esnaf tarafından "Berber Dede" olarak tanınan Can, sabahları evinden bisikletle çıkıp, gün boyu iş yerinde müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Can, 3 çocuk ve 7 torun sahibi olup, çocukları kendi mesleğini seçmemiş.

Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El' Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El'

Gençlikte Yoğun Müşteri, Şimdi 2-3 Kişi

Gençlik yıllarında çok sayıda müşterisi olduğunu belirten Ertuğrul Can, o dönemde gece yarısına kadar çalıştığını söylüyor. Ancak şimdi günde yalnızca 2-3 müşteri geliyor. Can, "Yaşlandık, artık gençler berberimize gelmiyor, emsallerim de vefat etti" diye ekliyor.


Vakit Geçirmek İçin Devam Ediyor

Can, Bağ-Kur'dan emekli olmasına rağmen, her gün iş yerini açarak vakit geçirmek amacıyla mesleğini sürdürüyor. Emekli maaşı olmasa iş yerinin geçim kaynağı olamayacağını belirten Can, "Buraya daha çok vakit geçirmek için geliyorum" diyor.


Ertuğrul Can, her sabah aynı azimle bisikletine binerek başladığı gününü, hayatını adadığı mesleğiyle sürdürüyor ve Erzincan’da bir esnaf geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak: dha