Van’ın Başkale ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Muhammet Bekir Uyumaz, Eylül ayında Tayland’da düzenlenecek Dünya Muay Thai Şampiyonası için haftanın üç günü 110 kilometrelik yol katederek antrenman yapıyor. Uyumaz, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

6 yaşında başladığı muay thai sporunda büyük bir azim ve kararlılıkla çalışan Muhammet Bekir, 2023 yılı Ağustos ayında Bitlis’te düzenlenen Malazgirt Zaferi Türkiye Şampiyonası’nda minikler kategorisinde gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Haftanın 3 günü Van'a geliyor

Muhammet Bekir Uyumaz, haftanın üç günü Van’a giderek Muay Thai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar ile birlikte dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Genç sporcu, "Tayland'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum" diyerek kararlılığını vurguladı.

Antrenöründen büyük övgü

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında 26. sıradaki yerini korudu A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında 26. sıradaki yerini korudu

Muay Thai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar ise, Muhammet Bekir’in istikrarlı ve dayanıklı yapısıyla ön plana çıktığını belirterek, "Bekir'i dünya şampiyonu yapacağız inşallah. İstiklal Marşımızı Tayland’da okutacağına inancımız tamdır" dedi.

Kaynak: dha