A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turu ilk maçında Ukrayna'yı konuk ediyor. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, taraftarlara destek çağrısında bulundu ve bu tarihi maçın heyecanını paylaştı. Maç yarın Esenler Erokspor Stadı'nda oynanacak.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turu ilk maçında Ukrayna’yı ağırlayacak. Türk kadın futbolu adına tarihi bir maça çıkacak olan milliler, Esenler Erokspor Stadı'nda mücadele edecek. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, bu önemli maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınayarak sözlerine başladı.

Taraftarlara Destek Çağrısı

Kıragası, play-off'ta ilk kez oynayacaklarını belirterek, bu tarihi anı taraftarlarla paylaşmak istediklerini söyledi: "Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın. Sahada 'Türkiye' sesini duymak, oyuncularımızı motive edecek. Bir koşacaklarsa, sizi duyduklarında iki koşacaklar."

Uzun Hazırlık Süreci ve Motivasyon

Kıragası, kamp sürecine erken başladıklarını belirterek, "Ülkemizde yabancı oyuncu sayısının fazla olmasından dolayı yerli oyuncularımızın daha az süre alması bizi erkenden hazırlığa itti. Oyuncularımızın hırsı ve mücadelesi, bu zorlu maçta bize avantaj sağlayacak. Yarın kazanarak bir ilki başarmak istiyoruz" dedi.

Meryem Cennet Çal: "Avantajlı Gitmek İstiyoruz"

Milli oyuncu Meryem Cennet Çal, Ukrayna karşısında avantajlı bir skor elde ederek rövanş için Moldova’ya güçlü gitmek istediklerini vurguladı: "Taraftarlarımızın önünde oynamak büyük bir gurur. Kaliteli bir takımız ve iyi hazırlandık. Amacımız, avantajlı bir şekilde deplasmana gitmek."

Hazırlıklar Tamamlandı

Ay-yıldızlı ekip, Esenler Erokspor Stadı'nda yaptığı antrenmanla Ukrayna maçına hazır hale geldi. Milliler, antrenman öncesi Türk bayrağı açarak TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınadı.

Maç Bilgileri

Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihi karşılaşma, yarın saat 18.00’de başlayacak. Rövanş mücadelesi ise 29 Ekim’de Moldova’nın başkenti Kişinev’de oynanacak. Milliler, turu geçerse 2. play-off turunda Belçika-Yunanistan galibiyle karşılaşacak.

Fenerbahçe, Manchester United maçına siyah bantla çıkacak Fenerbahçe, Manchester United maçına siyah bantla çıkacak

Kaynak: aa