5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi, erken oy kullanma sürecinde 28,6 milyondan fazla seçmen oylarını verdi. Sandıklara gidenlerin yüzde 43'ü Demokrat Parti, yüzde 39'u Cumhuriyetçi Parti'ye kayıtlı. Salıncak eyaletler büyük önem taşıyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, milyonlarca Amerikalı seçmen posta yoluyla veya sandıklarda erken oy verme hakkını kullanıyor. NBC News tarafından derlenen verilere göre, 24 Ekim'e kadar toplam 28,6 milyon seçmen oy verdi.

Partilere Göre Oy Dağılımı

Erken oy kullanan seçmenlerin yüzde 43'ü Demokrat Parti'ye, yüzde 39'u ise Cumhuriyetçi Parti'ye kayıtlı seçmenlerden oluşuyor. Salıncak eyaletlerde oyların nasıl şekilleneceği ise seçimlerin kaderini belirleyecek.

Salıncak Eyaletlerde Seçim Hareketliliği

Özellikle Arizona, North Carolina, Georgia, Pensilvanya, Nevada, Michigan ve Wisconsin gibi salıncak eyaletlerde erken oy kullanma süreci devam ediyor. North Carolina ve Georgia'da seçmenlerin yüzde 25'inin şimdiden oy kullandığı kaydedildi.

Erken Oylar 5 Kasım'da Sayılacak

Posta yoluyla veya sandığa giderek kullanılan erken oylar, seçim günü olan 5 Kasım’da sandıkların kapanmasının ardından sayılacak. 2020 başkanlık seçimlerinde rekor katılım sağlanmış ve 159 milyon kişi oy kullanmıştı. Bu yıl da yüksek katılım bekleniyor.

ABD ve İsrail Arasında Gizli Belgelerle İlgili Görüşme ABD ve İsrail Arasında Gizli Belgelerle İlgili Görüşme

Kaynak: aa