TÜRKÖK Projesi kapsamında 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına ulaşıldı! Her bağış, bir hayat kurtarma umudu. Siz de kök hücre bağışçısı olun, iyiliğe ortak olun.

Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski

TÜRKÖK Projesi Kapsamında 1 Milyonu Aşkın Kök Hücre Bağışçı Adayına Ulaşıldı

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) Projesi kapsamında kök hücre bağışçı sayısını 1 milyon 166 kişiye çıkardı. Kök hücre nakline ihtiyaç duyan hastalar için umut olan bu proje, bağışçı kazanımından nakil süreçlerinin takibine kadar birçok aşamayı kapsıyor.

Kök hücre nakli, halk arasında kemik iliği nakli olarak da biliniyor ve kanser türleri, immün yetersizlikler, kemik iliğinin yetersiz çalıştığı durumlar ve kalıtsal metabolik hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılıyor.

Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü

Her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü, kök hücre bağışı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu yıl 21 Eylül'de kutlanan bu özel gün vesilesiyle Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kök hücre bağışçılarına teşekkür ederek, "Kök hücre bağışı, birçok hasta için tek yaşam umudu. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli bağış sürecine katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Kök hücre bağışı hakkında daha fazla bilgi almak ve bağışçı olmak isteyenler, www.kanver.org adresini ziyaret edebilirler.

Kaynak: aa