TRİPLE-A tarafından yürütülen araştırmaya göre Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur’un ardından dünyada en fazla kripto para sahipliği oranına sahip üçüncü ülke oldu. Gelişmekte olan piyasalar arasında ise Türkiye, kripto para sahipliği açısından liderliğini sürdürüyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de nüfusun yüzde 19,3'ü kripto para sahibi.

Gate.TR CEO'su Kafkas Sönmez, Türkiye'deki kripto sahipliğinin hızla arttığını belirterek, “85 milyonluk nüfusun yaklaşık 5 milyonu kripto para sahibi. Bu rakam, Mayıs 2024’te, kripto yasası henüz yürürlüğe girmeden önce elde edilen verilere dayanıyor. Günümüzde bu sayının daha da arttığını öngörüyoruz” dedi.

Kripto Yatırımcıları Yeni Trendlere Hızla Adapte Oluyor

Kafkas Sönmez, Türk yatırımcılarının kripto piyasasında en son trendleri yakından takip ettiğini vurguladı. CoinGecko’nun raporuna göre, Türkiye, gerçek dünya varlıkları (RWA) trendine en çok ilgi duyan üçüncü ülke olarak öne çıkıyor. Sönmez, “Gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesi Türk yatırımcıların geleneksel yatırım anlayışına uygun ve bu durum, kriptoya mesafeli duran kitleleri de sektöre çekebilir” diye konuştu.

Yenilikçi Dokunuşlarla Isuzu Yeni D-Max Yenilikçi Dokunuşlarla Isuzu Yeni D-Max

Yeni Dönemde Kripto Bilinci Artıyor

Kafkas Sönmez, Türkiye'de blokzinciri ve kripto sektöründe başlayan yeni dönemde Gate.TR'nin adaptasyon ve bilinçlendirme konularında önemli bir rol üstlendiğini söyledi. “Kripto ve Web3 ekosisteminin merkeziyetsiz doğasını daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yasal Düzenlemeler Bekleniyor

Sönmez, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son kararlarıyla RWA ihracını ve listelemesini yasaklamadığını, bunun da yakın gelecekte yasal çerçevenin oluşturulabileceği sinyalini verdiğini belirtti. Kripto para ve blokzincir teknolojilerinin Türkiye’de daha fazla benimsenmesi bekleniyor.

Kaynak: dha