Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in girişimleriyle Bakü’de kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), ilk ders başını yaptı. Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile Türkiye'nin köklü üniversiteleri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin paydaşlığında eğitim verecek olan TAÜ, 86 öğrencisiyle eğitim hayatına başladı.

İlk Ders Heyecanı

TAÜ'de, ODTÜ’nün desteğiyle bilgisayar mühendisliği, İTÜ’nün desteğiyle endüstri mühendisliği ve Hacettepe Üniversitesinin desteğiyle gıda mühendisliği alanlarında eğitimler verilecek. Bölümlerine göre akademisyenleriyle bir araya gelen öğrenciler, derslerine başladı.

Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin En İyisi Olarak Dünyada Yerini Aldı Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin En İyisi Olarak Dünyada Yerini Aldı

Türkiye-Azerbaycan Eğitim İş Birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev’in huzurunda 19 Şubat 2024’te Ankara’da imzalanan anlaşma ile hayata geçirilen TAÜ, iki ülke arasındaki bilimsel iş birliğini güçlendirmeyi ve nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen Türk üniversitelerinin lisans ve lisansüstü programları da üniversitede uygulanacak. TAÜ, uluslararası öğrencilere yönelik yeni bir yükseköğretim modeli sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: aa