492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi 492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde yürüttüğü yeniden inşa çalışmalarında, yıl sonuna kadar 30 bin köy evinin hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini duyurdu. 11 ilde bugüne kadar 4 bin 120 köy evi teslim edilirken, toplamda 60 bin köy evi için ihale süreci tamamlandı.

Modern ve Depreme Dayanıklı Köy Evleri İnşa Ediliyor

Depremden etkilenen köylerde, yöresel mimariye uygun, tek katlı, 100-125 metrekarelik depreme dayanıklı köy evleri yapılıyor. Bu evlerin inşasında betonarme ve çelik karkas sistemleri kullanılarak, güvenli yaşam alanları sağlanıyor. Bakan Murat Kurum, Hatay'da yapılan köy evlerinin teslim edildiğini belirterek, “Hiçbir vatandaşımızı yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Köy Evlerinde Kalite ve Mahremiyet Öncelikli

Bakanlık Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, deprem bölgesindeki köy evlerinin yörenin coğrafi özelliklerine göre tasarlandığını ve depreme dayanıklı, ısı yalıtımlı şekilde inşa edildiğini vurguladı. Oral, “Amacımız afetzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli yuvalarına kavuşturmak” dedi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki depremzedeler, yeni evlerine taşınmaya başladı ve yapılan köy evlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: dha