SYS, 26. yılını kutlarken, Türk savunma sanayisindeki rolünü güçlendirmeye devam ediyor! CANiK ile 70'ten fazla ülkeye ihracat yaparak küresel liderlik yolunda emin adımlarla ilerliyor. #SYS #CANiK #SavunmaSanayii

Samsun Yurt Savunma (SYS), 26. kuruluş yıl dönümünü kutladı. SYS Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, yayımladığı mesajda Türk savunma sanayisinde oynadıkları kritik rolü vurguladı ve şirketin gelecekteki vizyonunu paylaştı.

CANiK: Global Bir Marka

SYS’nin en tanınan markalarından biri olan CANiK, dünya çapında 70’ten fazla ülkeye ihracat yaparak savunma sanayisinde Türkiye'yi temsil ediyor. Aral, 2005 yılında uluslararası pazarlara açıldıklarını ve bu süreçte en büyük silah fuarlarında yer alarak büyümelerini hızlandırdıklarını belirtti.

Yeni Yatırımlar ve Hedefler

Son yıllarda yaptıkları önemli yatırımlarla dikkat çeken SYS, 2020 yılında UNIROBOTICS ve 2022'de İngiliz AEI Systems gibi stratejik iş birliklerine imza attı. Ayrıca, 2024’te üretime başlayan CANiK USA fabrikası ile şirket, Amerika’daki varlığını güçlendiriyor. SYS'nin hedefi, küresel pazarlardaki gücünü daha da artırarak dünya savunma sanayisinde öncü bir rol üstlenmek.

Savunma Sanayisinde Üretim Kapasitesi

2024 itibarıyla SYS, Türkiye'deki tesislerinde yıllık 450 bin tabanca, 6.000 uçaksavar, İngiltere ve Türkiye’de ise 250 orta kalibre top üretiyor. 2025 yılında Amerika’daki üretim kapasitesini de 100 bin tabancaya çıkaracak.

Türk Güvenlik Güçlerine Katkı

SYS, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarını karşılayarak milli güvenliğe büyük katkılar sağlıyor. 26 yıllık yolculuklarında, Türk savunma sanayisine yerli ve milli projeler sunarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini vurgulayan Aral, gelecekte de teknoloji ve inovasyonu ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Savunma Sanayisinde Öncü Rol

SYS, Türkiye'nin en büyük 10 savunma şirketi arasında yer alırken, savunma ve havacılık ihracatında da ilk 8'de kendine yer buldu. Türkiye’nin tüm sektörleri kapsayan en büyük 500 sanayi şirketi arasında da bulunan SYS, büyüme hedeflerini sürdürerek ülkeye değer katmaya devam ediyor.

Akcoat, Sustainable Brands Türkiye 2024’te Sürdürülebilirlik Vizyonunu Paylaştı Akcoat, Sustainable Brands Türkiye 2024’te Sürdürülebilirlik Vizyonunu Paylaştı

SYS’nin başarılarının temelinde yerli üretim ve güçlü teknolojik altyapı yatıyor. Aral, gelecekte dijitalleşme ve yapay zeka destekli üretim tekniklerine daha fazla yatırım yaparak, dünya savunma sanayisinde liderliği hedeflediklerini dile getirdi.

SYS'nin bu uzun yolculuğunda emeği geçen çalışanlarına, müşterilerine ve iş ortaklarına teşekkür eden Aral, gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Kaynak: dha