Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı, sonbaharın büyüleyici renkleriyle doğa tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor.

Yedigöller Milli Parkı’nda Sonbaharın Büyüleyici Güzelliği
Bolu'nun ünlü Yedigöller Milli Parkı, sonbaharın eşsiz renklerine bürünerek doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Kent merkezine 43 kilometre mesafede bulunan milli park, sonbaharda ağırlıklı olarak yeşil ve kahverengi tonlarının hakim olduğu bir manzara sunuyor.

Zengin Bitki Örtüsü ve 7 Göl
Milli park, kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç gibi pek çok ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, adını aldığı Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl, ziyaretçilere huzur dolu bir doğa deneyimi yaşatıyor.

Doğada Yürüyüş ve Kamp İmkanı
Yedigöller'e gelen doğa tutkunları, eşsiz manzaralar eşliğinde yürüyüş yaparak, parkın sonbahar güzelliğini keşfediyor. Fotoğraf tutkunları da bu renk cümbüşünü ölümsüzleştirirken, bazı ziyaretçiler çadır kampı kurarak doğayla baş başa vakit geçiriyor.

Ateşli Piknik Yasağına Uyuluyor
Bolu Valiliği’nin orman yangınlarına karşı aldığı tedbirler kapsamında milli parkta ateşli piknik yapmak yasaklandı. Ziyaretçilerin bu kurala uyduğu ve parkın tadını güvenle çıkardıkları gözlemleniyor.

Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu

Ziyaretçilerin Yorumları
Almanya'dan gelen Nuray Aycan, Yedigöller’in beklentilerinin ötesinde güzellikte olduğunu belirterek, "Doğayla iç içe olmak harika, tekrar gelmek istiyorum" dedi. Gaziantep'ten gelen Mahmut Özkaya ise Yedigöller’i, daha önce gittiği yerlerden daha güzel bulduğunu söyledi. Ankara'da yaşayan Aydın ve Hatice Önder çifti de parkı “doğa harikası” olarak nitelendirerek herkese ziyaret etmeyi tavsiye etti.

Kaynak: aa