Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, memleketi Diyarbakır’da gözyaşlarıyla defnedildi.

Kadirli'de Feci Kaza Kadirli'de Feci Kaza

18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulundu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuştu. Kabaiş’in cansız bedeni, 18 gün süren arama çalışmalarının ardından Van Gölü kıyısında bulundu.

Arama Çalışmaları Sonuçsuz Kalmadı
Rojin Kabaiş'in kaybolmasının ardından polis, jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışmaları başlattı. 28 Eylül’de Van Gölü sahilinde Kabaiş'e ait telefon, kulaklık ve yiyecekler bulundu. Ancak yapılan detaylı aramalara rağmen 18 gün boyunca kendisine ulaşılamadı.

Bahçe Sular Kenarında Bulundu
18. gününde Kabaiş’in cansız bedeni, Van'ın Tuşba ilçesinde bir bahçe sularken cesedi fark eden Mehmet Emin Ankay tarafından bulundu. Ankay, sahilde gördüğü karartının bir kadın cesedi olduğunu fark etti ve hemen yetkililere haber verdi.

Cenaze Diyarbakır’da Toprağa Verildi
Rojin Kabaiş'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek memleketi Diyarbakır'a götürüldü. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde, Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş fenalık geçirdi. Rojin'in tabutu kadınlar tarafından taşınarak defnedildi.

Cenazeye Katılan İsimler
Cenaze törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal da katıldı. Kabaiş'in yakınları gözyaşları içinde genç kadını son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak: dha