Azerbaycan Milli Meclisi, 1 Eylül’de yapılan milletvekili seçimlerinin ardından ilk oturumunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla yapılan oturumda, iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi'nin (YAP) adayı Sahibe Gafarova, yeniden meclis başkanı seçildi.

Daha önce 4., 5. ve 6. dönemlerde de mecliste görev alan Gafarova, 6. dönemde meclis başkanlığı görevini üstlenmişti. Siyasete girmeden önce çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi ve yönetici olarak çalışan Gafarova, çağdaş Rus ve Amerikan edebiyatları konusunda uzman bir akademisyen olarak tanınıyor. Filoloji alanında uzman olan Gafarova, 70'ten fazla bilimsel eser ve ders kitabı kaleme aldı.

Göğsüne kılıç balığı saplanan İtalyan sörfçü hayatını kaybetti Göğsüne kılıç balığı saplanan İtalyan sörfçü hayatını kaybetti

Seçim Sonuçları ve Milli Meclis Dağılımı

1 Eylül’de Azerbaycanlılar, 7. dönem meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitti. 125 sandalyelik meclis için 990 aday yarıştı. Seçimlerde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığını yaptığı Yeni Azerbaycan Partisi (YAP), 68 sandalye kazanarak çoğunluğu elde etti. 44 bağımsız aday milletvekili seçilirken, diğer siyasi partiler de çeşitli sayılarda sandalye kazandı.

Kaynak: aa