Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45’inci Dünya Satranç Olimpiyatları'nda, Türkiye'nin genç büyükustaları (GM) Ediz Gürel ve Yağız Kaan Erdoğmuş, olağanüstü performanslarıyla dikkat çekti. 15 yaşındaki GM Ediz Gürel, ikinci masa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Dünyanın en genç büyükustası unvanına sahip 13 yaşındaki GM Yağız Kaan Erdoğmuş da turnuvada sergilediği performansla satranç dünyasının önde gelen isimlerinden övgü aldı.

Türk Satranç Federasyonu: "Gelecek Daha Parlak"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, genç satranççılarımızın elde ettiği başarıları kutlayarak, "Türk satrancı, genç yıldızlarıyla dünya satrancını domine etmeye devam edecek" dedi. Tulay, 12 yıldır yapılan altyapı yatırımlarının meyvelerini almaya başladıklarını ve gelecekte daha büyük başarılar beklediklerini vurguladı.

Dünya Otoritelerinden Genç Türk Yıldızlarına Övgü

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) ve eski Kadınlar Dünya Şampiyonu GM Susan Polgar, GM Ediz Gürel ve GM Yağız Kaan Erdoğmuş'u "satranç dahileri" olarak tanımladı. Polgar, genç yıldızların olağanüstü performanslarıyla Türk satrancının geleceğini şekillendirdiğini ifade etti.

Beşiktaş, genç kaleci Mehmet Tuğra Yeşilyurt ile profesyonel sözleşme imzaladı Beşiktaş, genç kaleci Mehmet Tuğra Yeşilyurt ile profesyonel sözleşme imzaladı

Ediz Gürel, FIDE’nin en çok röportaj yaptığı oyuncular arasında yer alarak, satrançta sadece tahtadaki başarısıyla değil, akıcı İngilizcesi ve olgun duruşuyla da dikkatleri üzerine çekti.

Kaynak: dha