Başlarından Yapışık Pakistanlı İkizler Türkiye'de Başarıyla Ayrıldı Başlarından Yapışık Pakistanlı İkizler Türkiye'de Başarıyla Ayrıldı

Prof. Dr. Tevfik Özlü: XEC varyantı için endişe etmeyin, henüz ciddi bir tehdit yok. DSÖ'den bir uyarı gelmedi. #Covid19 #XECVaryant #Sağlık

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Almanya'da ortaya çıkan ve bazı bilim insanlarının soğuk havalarla birlikte etkisini artırabileceğini düşündüğü Covid-19’un XEC varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Özlü, şu ana kadar Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) bu varyantla ilgili bir uyarı yapılmadığını belirterek, bu aşamada endişe edecek bir durum olmadığını vurguladı.

Spekülasyon ve Gerçek Bilgiler

XEC varyantıyla ilgili spekülatif haberler olduğunu söyleyen Özlü, "Bu varyantın daha bulaşıcı, daha ağır hastalığa neden olduğu veya daha ölümcül olduğuna dair şu anda elimizde hiçbir bilgi yok" dedi. Ayrıca, Covid-19’un diğer solunum yolu enfeksiyonları gibi hayatımızda kalmaya devam ettiğini ve bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Covid-19 ve Solunum Yolu Enfeksiyonları

Özlü, bu yaz mevsiminde önceki yıllara kıyasla daha fazla solunum yolu enfeksiyonu ve zatürre vakası gördüklerini belirtti ve Covid-19’un da diğer solunum yolu virüsleri gibi mevsimsel bir döngüyle yayılmaya devam ettiğini söyledi. Kış ve güz mevsimine girerken, diğer solunum yolu virüsleriyle birlikte Covid-19’un da yayılabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: dha