Baba-oğul aynı hastanede çalışmanın mutluluğunu yaşıyor! Tıp fakültesi mezunu Boran Alagöz, babası Prof. Dr. Ala Alagöz'le birlikte Ankara Atatürk Sanatoryum Hastanesi'nde göreve başladı. #BabaOğul #Tıp #SağlıktaAile

Ankara'da tıp fakültesini bu yıl bitiren 24 yaşındaki Boran Alagöz, Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği kura çekilişiyle babası Prof. Dr. Ala Alagöz'ün 25 yıldır görev yaptığı Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atandı. 1,5 hafta önce pratisyen hekim olarak göreve başlayan Boran, babasıyla aynı hastanede çalışmanın hem gurur verici hem de heyecan verici olduğunu belirtti.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Boran Alagöz, tercih sürecinde ilk tercihini babasının görev yaptığı hastaneden yana kullandı. Kura sonucunda bu tercihi gerçekleşen Boran, mutluluğunu şu sözlerle paylaştı: "Kurada ismimi duyduğumda evde mutluluktan çığlık attım. Hemen babamı aradım ve o da çok mutlu oldu."

Babasının doktorluk kariyerinden çocukluğundan beri etkilendiğini söyleyen Boran, Prof. Dr. Ala Alagöz'ün mesleğine olan sevgisinin kendisini de tıp fakültesine yönlendirdiğini ifade etti. Babasıyla işe gitmekten büyük keyif aldığını söyleyen Boran, "Her sabah birlikte hastaneye gidiyoruz, yol boyunca sohbet ederek güne başlıyoruz," dedi.

Baba Prof. Dr. Ala Alagöz ise oğluyla aynı hastanede çalışmanın kendisi için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Allah herkese böyle bir mutluluk nasip etsin," ifadelerini kullandı. 25 yıldır aynı hastanede çalışan Prof. Dr. Alagöz, oğlunun kendi tercihleriyle bu yola girdiğini ve bu süreçte yönlendirme yapmadığını dile getirdi.

Alzheimer'dan ölenlerin sayısı hızla artıyor Alzheimer'dan ölenlerin sayısı hızla artıyor

İkili, birlikte çalışma fırsatını nadir bulsalar da, hastanedeki diğer çalışanların gösterdiği sıcak tepkilerden memnun olduklarını ifade ediyor.

Kaynak: dha