13 Ekim Pazar günü ÖSYM, Diş Hekimliği ve Eczacılık uzmanlık ve diploma denklik sınavları düzenleyecek. 7 bin 892 aday sınavlara katılacak.

ÖSYM 4 Farklı Sınav Düzenliyor
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 13 Ekim Pazar günü 4 farklı sınav gerçekleştirecek. Bu sınavlar arasında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) ve bu alanlardaki Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavları (STS) yer alıyor.

Sınav Detayları
Sınavlar saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları Ankara Elektronik Sınav Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Adaylara 75 soru için 110 dakika süre tanınacak. Bu iki sınava toplamda 721 aday başvurdu.

Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin En İyisi Olarak Dünyada Yerini Aldı Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin En İyisi Olarak Dünyada Yerini Aldı

DUS ve STS Diş Hekimliği sınavları ise Ankara ve İstanbul’da yapılacak. Bu sınavlarda adaylara 120 soru için 150 dakika verilecek. 7 bin 892 aday bu sınavlara katılacak. Ayrıca, DUS sınavında ek süre hakkı olan adaylara 30 dakika ilave süre verilecek.

Kimlik Sorunu Yaşayan Adaylar İçin Tedbir
Sınav günü kimlik kartı bulunmayan veya eksik bilgileri olan adaylar için il nüfus müdürlükleri açık olacak.

Kaynak: aa