Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği: Erken Teşhisin Önemi ve Başarı Hikayeleri Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği: Erken Teşhisin Önemi ve Başarı Hikayeleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) maymun çiçeği virüsüne (mpox) karşı aşı kampanyası başladı. Sağlık çalışanları öncelikli hedef olurken, sınırlı kaynaklarla 265 bin doz aşı temin edildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), maymun çiçeği virüsüne (mpox) karşı ülke genelinde aşı kampanyasını başlattı. İlk olarak Goma kentindeki bir hastanede düzenlenen törende, sağlık çalışanlarına aşılar yapılmaya başlandı.

Sınırlı Kaynaklarla Büyük Mücadele

KDC Sağlık Bakanlığı, kampanyanın kapsamının sınırlı kaynaklar nedeniyle genişletilemediğini vurguladı. Şu anda 265 bin doz aşı mevcut ve daha fazla dozun yakında temin edilmesi bekleniyor.

DSÖ'den Destek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, aşının yayılmasının toplum güvenliği ve virüsün yayılmasını önlemek açısından büyük bir adım olduğunu belirtti.

Yüksek Vaka Sayısı

KDC, 2024 yılının başından bu yana 30 binden fazla şüpheli ve doğrulanmış vaka ile 990 ölüm bildirdi. Bu veriler, Afrika kıtasında bildirilen vakaların %90'ını oluşturuyor.

Kaynak: dha