Peki çocuğunuz okula başlayacak olmanın heyecanın yaşıyorken çocuğunuzun okul öncesinde sağlık kontrollerini yaptırdınız mı? Yeni okula başlayacak öğrencilerde, okul öncesinde ağız ve diş sağlığı, göz, gelişim ve zeka düzeyi gibi sağlık kontrollerinin yaptırılması; çocuğunuzun sağlıklı ve başarılı bir ders yılı geçirmesini sağlayacaktır. Eğer çocuğunuzun her hangi bir sağlık sorunu varsa bu kontroller erken tanı konması açısından da çok önemlidir.

Diş ve ağız sağlığı çocuklar için elzem bir konudur. Çocukların sağlıklı dişler ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmaları için her 6 ayda bir kontrolle daha mümkündür. Okulların kapalı olduğu dönemlerde bu kontrolleri yaptırmak sizin için de avantajlar sağlayacaktır.

Çocuklar için önemli olan bir diğer sağlık kontrolü ise göz muayenesidir. Bu dönemde çocukların kırtasiye, okul kıyafeti gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir koşuşturma başlar. Bu koşuşturma içinde sağlık kontrollerini de unutmamak gerekir. Eğitim öğretime yeni başlayacak çocuklarda göz muayeneleri kesinlikle yaptırılmalıdır. Ülkemizde her 3 çocuktan birinde uzağı ya da yakını görememe sorunu var. Bu göz sorunları çocuğunuz okulla tanıştığında bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır. Öğretim yılı içerisinde bu sıkıntılarla uğraşıp çocuğunuzun derslerinden geri kalmasındansa okul öncesinde bu muayenelerin yapılması daha önemlidir.

Diş Kayıtlarının Önemi Narin Cinayetinde Bir Kez Daha Ortaya Çıktı Diş Kayıtlarının Önemi Narin Cinayetinde Bir Kez Daha Ortaya Çıktı

Eğer çocuğunuzda göz kayması, sulanma varsa, çocuğunuz durmadan gözlerini ovalıyorsa, gözlerini kısarak bakıyorsa, çok yakından kitap okuyor ya da televizyon izliyorsa, baş ağrısı ya da dalgınlık sorunu varsa mutlaka bir göz doktoruna görünmelidir.

Bunların dışında çocuğunuzda çocuklarınıza gelişim testi yaptırmalısınız. Eğer çocuğunuzun gelişiminde akranlarına göre bir yavaşlama varsa, davranış bozukluğu vb. sıkıntılar varsa çocuklar mutlaka hekime götürülmelidir.  Çocuğunuza bu dönemde gelişim testleri, bilişsel değerlendirme testleri, duygusal değerlendirme testleri gibi testleri mutlaka yaptırmalısınız.

Editör: Haber Merkezi - UK