1.     Ertelemek, son dakikaya bırakmak
Son anda daha iyi iş çıkardığınızı düşünüyorsanız, bunun çalışma arkadaşlarınıza pahalıya malolduğunun farkında olmayabilirsiniz. Eğer son dakikadaki çalışmanız, diğerlerinin de acele etmelerine ya da tempo yükseltmelerine neden oluyorsa, büyük ihtimalle çalışma arkadaşlarınızı kızdırıyorsunuz. Projenin gecikmesi ya da başarısız olması durumunda ilk suçlanan kişi siz olursunuz.

2.     Yalan söylemek
Yanlış bilgi vermek, bilerek çarpıtmak, harcanan sürelerle ilgili yanlış bilgiler vermek, harcama hesaplarını ya da şirket kredi kartlarını amacı dışında kullanmak, çalışma arkadaşlarının başarılarını sahiplenmeye çalışmak sizi işinizden edebilir.

3.     Negatif olmak
İş yerinde dedikodu, sızlanma ya da şikayetler eksik olmaz, bir noktaya kadar hoşgörülebilir. Ancak sınırı zorlarsanız yöneticiniz bunu asla hoş karşılamayabilir.. Ekibin moralini bozan eleman rahatça gözden çıkarılır.

4.     Sürekli geç kalmak
İşe sürekli geç gelmek ya da molalardan geç dönmek, bir tür 'umursamazlık' veya 'özensizlik' görüntüsü çizebilir. İşe zamanında gelmek, hatta birkaç dakika erken işte olmak, işinize ve diğerlerinin zamanına değer verdiğinizi onlara saygı duyduğunuzu gösterir.

Yüksekova'da AJet Yolcu Uçağı Pistten Çıktı Yüksekova'da AJet Yolcu Uçağı Pistten Çıktı

5.     E-posta iletişiminde zayıflık
İş dünyasında e-postaların önemi büyüktür. Geciken, uzatılan ya da hiç verilmeyen yanıtlar başınızı derde sokar. e-postaların geç ya da seyrek kontrol edilmesi ya da yanıtlanması, önemli toplantıların veya fırsatların kaçırılmasına neden olabilir, profesyonel olmayan bir davranış olarak kabul edilir.

6.     Sosyal medya bağımlılığı
Sosyal medya bağımlılığı nedeniyle işinden olan çok sayıda insan var günümüzde. İşiyle ilgilenmesi gerekirsen en ufak fırsatta belki de günde 20 kez sosyal medya hesabını açan bir çalışanın, bu davranışın işini etkilemediğini ileri sürmesi gerçek değildir.

7.     Kötü vücut dili
Kişilerle iletişim büyük oranda, vücut dilimizle verdiğimiz işaretlerden oluşur. Bu yüzden iş ortamında vücut dili çok önemlidir. Göz temasından kaçmak, insanların elini sıkmamak ya da doğru el sıkışmamak gibi hoş karşılanmayan vücut dili alışkanlıklarınız varsa kariyerinize son noktayı koyabilirsiniz.

8.     Dikkatsizlik
Dikkatinizin çabuk dağılması ya da dikkatsiz olmanız işinizi yitirmenize neden olabilir. Her iş yerinin yazılı olmayan kuralları ve kültürü vardır. Bu kültürü doğru gözlemlemez ve benimsemezseniz, o iş yerine uyum sağlamanız zor olur. Uyum sağlamakta güçlük çekenler en erken gözden çıkarılanlar olur.

9.     Kötü dil bilgisi
Birinin konuşmalarında dil bilgisi kurallarına dikkat etmemesi, kaba konuşması, kişinin eğitimi ve kültürü noktasında tereddütler yaratır. Çalışırken evde olmadığınızı ya da dostlarınızla sohbet etmediğinizi hatırlamakta yarar var.

10.  Yalnız Kurt Sendromu
Bazı durumlarda bağımsız olmak veya projeye konsantre olmak için yalnız kalmak bir ihtiyaç olsa da, her şeyi kendi başına yapmaya çalışmak işyerinde başarısızlığa neden olabilir.

11.  Öfke nöbetleri
Ara ara sakinliğinizi kaybedip öfkeli bir kişiliğe bürünmeniz, baskı altında çalışama kültürünüzün olmadığını ya da sorumluluklarınızın altından kalkamadığınızın göstergesidir. Stresle baş etme tekniklerini öğrenip, pratik yapmanızda fayda olabilir.

12.  Verimsizlik
Dağınık olmak, zamanı boşa harcamak veya laf ebeliği yapmak sizi verimsiz bir çalışan yapar.

13.  Düşünmeden konuşmak
Bir toplantı sırasında ya da bir e-postada uygun olmayan bir ifade kullanmak tüm kariyerinizi etkileyebilir.

14.  Görgü eksikliği
Küçükken öğrendiklerimiz tüm hayatımızda belirleyici olur. Öğrendikleriniz iş kültüründe sizi ifade etmiyorsa iş kültürünüzü geliştirin. Çalışma arkadaşlarınıza selam vermek ya da günaydın demek, onlara güleryüz göstermek son derece önemlidir..

Editör: Haber Merkezi - UK