Elon Musk’ın nöroteknoloji şirketi Neuralink'in görme bozukluğu olan kişilerin görmesini sağlaması hedeflenen "Blindsight" cihazı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından "çığır açan cihaz" unvanı aldı. Cihaz, görsel korteksi sağlam olan doğuştan görme engelli ya da iki gözünü kaybetmiş bireylere bile görme yetisi kazandırma potansiyeline sahip.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu ABD merkezli nöroteknoloji firması Neuralink, bir yeniliğe daha imza atıyor. Şirketin geliştirdiği ve görme bozukluğu yaşayan bireyler için umut vadeden "Blindsight" adlı cihaz, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) "çığır açan cihaz" unvanını aldı.

Blindsight cihazı, görme yetisini kaybetmiş ya da doğuştan görme engelli bireyler için büyük bir potansiyel taşıyor. Musk, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, iki gözünü kaybetmiş ya da doğuştan görme engelli bireylerin görsel korteksi sağlam olduğu takdirde Blindsight sayesinde görebileceğini ifade etti. Başlangıçta görüş, düşük çözünürlükte olacak ancak zamanla doğal görüşten bile daha iyi olma potansiyeli taşıyor.

Musk, ünlü bilim kurgu dizisi Star Trek'te yer alan ve bir cihaz aracılığıyla gören Geordi La Forge karakterini örnek göstererek, Blindsight'ın kızılötesi ve ultraviyole gibi farklı dalga boylarında görüş sağlama yetisine de sahip olabileceğini belirtti.

Bayraktar TB3, Yakında TCG Anadolu’da Uçuş Denemelerine Başlıyor Bayraktar TB3, Yakında TCG Anadolu’da Uçuş Denemelerine Başlıyor

Kaynak: aa