Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "Kur'an'dan başka kurtuluş yok!" Lüleburgaz'daki hafızlık töreninde genç nesillere Kur'an ahlakının anlatılmasının önemine dikkat çekti. #Kur'an #İslam #Hafızlık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen Hafızlık Kur'an Kursları İcazet Merasimi'nde gençlere ve topluma Kur'an ahlakını öğretmenin önemini vurguladı. 17 hafızın icazet aldığı törende konuşan Erbaş, hafızların Kur'an'ın korunmasında büyük rol oynadığını belirterek, "Rabb'imiz buyuruyor ki; 'Şüphesiz Kur'an'ı biz indirdik ve onu muhafaza edecek olan da biziz.' Bu muhafazayı sağlayan en büyük vesile hafızlarımızdır" dedi.

Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi

Erbaş, özellikle genç nesillere Kur'an ahlakını anlatmanın ve onların hayatlarını Kur'an'a göre şekillendirmeleri için rol model olmanın önemine dikkat çekti. "Kur'an'dan başka kurtuluş yok" diyen Erbaş, İslam'ın getirdiği adalet ve huzur dolu yaşamın tüm insanlığa ışık tutması gerektiğini ifade etti.

Tören, kaside ve dualarla sona ererken, hafızları ve ailelerini tebrik eden Erbaş, "Hafızlarımız, Allah'ın şerefli melekleriyle beraber olacaklar" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: dha