Mardin'in Derik ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, coğrafi işaretli Karacadağ pirincinin hasadına katılarak uygulamalı eğitim aldı.

Mardin'de Karacadağ Pirinci Hasadı Başladı
Mardin'in Derik ilçesi, coğrafi işaretli tarım ürünleri arasında yer alan Karacadağ pirincinin hasadına ev sahipliği yapıyor. Hasada, Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü’nün 11'inci sınıf öğrencileri de katılarak, kırsal Meşeli Mahallesi’nde gerçekleştirilen bu önemli tarımsal faaliyeti uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Meksika'nın tıbbi bitkileri Nevşehir'deki resim sergisinde tanıtıldı Meksika'nın tıbbi bitkileri Nevşehir'deki resim sergisinde tanıtıldı

Uygulamalı Eğitim ile Tarımsal Deneyim
Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cahit Söylemez, 16 öğrencinin katıldığı bu etkinlikle öğrencilerin 3 gün boyunca Karacadağ pirinci hasadının tüm aşamalarını öğrendiklerini belirtti. Söylemez, "Bölgemizin değerli tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması ve yetiştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Karacadağ pirinci, organik yapısı ve yüksek besin değeriyle büyük rağbet görüyor" dedi.

Hasat Süreci Öğrencilere Yeni Deneyimler Kazandırdı
Öğrencilerden Şakir Abatay, "Pirinci yerinde görüp, hasat ettik. 3 gün boyunca uygulamalı olarak öğrendik, oldukça eğlenceli ve öğreticiydi" diyerek deneyimini paylaştı.

Karacadağ Pirinci Bölge Ekonomisi İçin Önemli
Karacadağ pirinci, organik yapısı ve yüksek besin değerleriyle bölge tarımına önemli katkı sağlayan bir ürün olarak biliniyor.

Kaynak: dha