Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Lübnan’da yaşanan patlamalar sonrası, Lübnan halkına desteğini açıkladı: "Fransa yanınızda duruyor." Tüm taraflara itidal çağrısında bulundu. #Lübnan #Fransa #Macron #İtidal #Patlama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan’da meydana gelen eş zamanlı çağrı cihazı patlamalarının ardından Lübnan halkına ve yetkililere destek mesajı gönderdi. Patlamalar sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 3 binden fazla kişi ise yaralanmıştı.

İsrail’den Lübnan’a Yeni Hava Saldırıları İsrail’den Lübnan’a Yeni Hava Saldırıları

Macron, yaptığı açıklamada, "Lübnanlı kadınlar, sevgili dostlarım. Bu kederde Fransa yanınızda duruyor" diyerek, bölgedeki gerginliğin tehlikeli bir şekilde tırmandığını ve sivillerin tehlikede olduğunu belirtti. Lübnanlı yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştiren Macron, tüm tarafların sorumluluk alarak gerilimi düşürmesi gerektiğini vurguladı.

Fransa’nın bölgedeki barış çabalarına bağlı kalacağını belirten Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüştüğünü ve itidal mesajları ilettiğini açıkladı. Macron, Güvenlik Konseyi Kararı 1701’in temelinde çalışarak, hem İsrailli hem de Lübnanlı sivillerin güvenliğini garanti altına almayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: dha