Fransa Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Akdeniz Sulak Alanlarının Korunması ve Restorasyonu" projesi kapsamında düzenlenen "Büyük Gün" etkinliğinde, Türkiye'nin 33 şehrinde aynı anda kuş gözlemi yapıldı. Kızılırmak Deltası'nda bir günde 137 kuş türü gözlendi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Kuş Gözleminde Türkiye Birincisi

Türkiye genelinde 33 şehirde gerçekleştirilen "Büyük Gün" adlı kuş gözlem etkinliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası'nda yapılan gözlemde 137 kuş türü kaydedildi. Bu sonuç, Kızılırmak Deltası’nı bir günde en çok kuş türünün gözlemlendiği alan olarak öne çıkardı.

Otizmli Genç Yiğit Tekeli, Resimleriyle İlham Kaynağı Oluyor Otizmli Genç Yiğit Tekeli, Resimleriyle İlham Kaynağı Oluyor

Göçmen Kuşlar Etkinliğin Gözdesi Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, etkinlikte Çıkrıkçın, Turna, Çamurçulluğu, Guguk, Balık Kartalı ve Delice Doğan gibi pek çok göçmen kuşun gözlemlendiğini belirtti. Yavuz, Kızılırmak Deltası’nın Türkiye’deki kuş çeşitliliği açısından zenginliğine dikkat çekti.

44 Kişilik Gözlem Ekibi Katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 44 kişilik ekibi, 12 Ekim'de Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde gün boyu gözlem yaptı. Kızılırmak Deltası, 137 kuş türüyle Büyük Gün etkinliğinde Türkiye'nin en çok kuş türü görülen alanı oldu.

Kaynak: aa