Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda 88 gündem maddesi karara bağlandı. Başkan Memduh Büyükkılıç, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yatırım ve hizmetler için önemli kararlara imza atıldı ve toplam 88 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Şehrimize Zenginlik Katacak Proje

Toplantıda, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 2,2 hektarlık alanda gerçekleştirilecek dönüşüm projesi ele alındı. Hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri için uygulama esaslarının incelenmesi talebi, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Başkan Büyükkılıç, bu projenin Camii Kebir’in yanındaki bölgeyi rahatlatacağını ve şehre zenginlik katacağını belirtti.

Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü Kuruluyor

Meclis üyeleri, Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü oluşturulması amacıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı'nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin düzenlenmesi talebini de oy birliği ile kabul etti.

Yöresel Ürün Satış Büfeleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından imal edilen 30 adet yöresel ürün satış büfesinin, Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi olan üreticilere 3 yıllığına verilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalanması talebi de görüşülerek kabul edildi.

Kırsal Mahalle Yollarına Asfalt

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki kırsal mahalle yollarına asfalt serimi ve sıkıştırması işiyle ilgili her türlü işlemi yapmaya yetki verilmesi talebi de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı

Üç İlçeye Ek Bütçe

Meclis üyeleri, Hacılar Belediyesi’ne 150 milyon TL, Bünyan Belediyesi’ne 60 milyon TL ve Felahiye Belediyesi’ne 20 milyon TL ek bütçe verilmesi taleplerini oy birliği ile kabul etti.

Emniyet Müdürlüğü’ne 10 Araç

Emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşa ulaştırılması amacıyla Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne alınacak 10 adet araç için destek sağlanması talebi de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olmasını diledi. Bu kararların, Kayseri’nin gelişimine ve vatandaşların refahına katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi