Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler Emircan ve Mertcan Barut, çocukluklarından beri hiç ayrılmadan şimdi de birlikte açtıkları oto tamir dükkanında ekmeklerini kazanıyor.

Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Emircan ve Mertcan Barut, çocukluklarından itibaren ayrılmadan birlikte vakit geçirdi. Aynı sıraları paylaşan, askerliklerini bile aynı yerde yapan ikiz kardeşler, şimdi de birlikte oto tamir dükkanında çalışıyor. Annelerinin "meslek sahibi olun" öğüdünü dinleyen ikizler, askerden döndükten sonra sanayide bir dükkan açarak hayallerini gerçekleştirdi.

Dükkanlarını 4 Ay Önce Açtılar

Çocukluklarından beri birbirinden hiç ayrılmayan Barut kardeşler, askerden döndükten sonra bir ustanın yanında çalıştı. Yaklaşık 4 ay önce kendi iş yerlerini kurarak oto tamirciliği yapmaya başladılar. Şimdi ilçede tercih edilen ustalar arasında yer alıyorlar.

"Kimseye Muhtaç Olmadan Çalışıyoruz"

İkiz kardeşler, işlerinin zorluklarına rağmen kendi ekmeklerini kazanmanın gururunu yaşıyor. Mertcan Barut, "Kardeşimle her işi birlikte yapıyoruz. Onsuz hiçbir iş yapamıyorum. Kendi ekmeğimizi kazanıp kimseye muhtaç olmadan çalışıyoruz" dedi.

Varlığı da Yokluğu da Paylaşıyorlar

Emircan Barut ise annelerinin öğüdünü dinlediklerini belirterek, "Başkasının yanında çalıştık ama sonunda kendi dükkanımızı açmaya karar verdik. Zorlansak da işimizi severek yapıyoruz, kardeşimle her şeyin üstesinden geliyoruz" dedi.

Kaynak: aa