Garanti BBVA ve KEDV iş birliğiyle kadınlar güçleniyor! "Hesabını Bilen Kadınlar" programı ile 5.515 kadın finansal okuryazarlık eğitimi aldı. #KadınGirişimciliği #EkonomikGüçlenme

Garanti BBVA ve KEDV İş Birliğiyle Kadınların Ekonomiye Katılımı Artıyor

Garanti BBVA, kadınların ekonomik hayata aktif katılımını artırmak amacıyla Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği "Hesabını Bilen Kadınlar" programının ilk yılını tamamladı. Program, İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 26 kadın kooperatifi aracılığıyla toplam 5.515 kadına ulaştı.

THY'den Güney Avrupa'ya 129 Dolardan Başlayan Uçuş Fırsatları THY'den Güney Avrupa'ya 129 Dolardan Başlayan Uçuş Fırsatları

Bu kapsamda kadınlar, finansal okuryazarlık, bütçe yönetimi, girişimcilik, ürün geliştirme ve satış-pazarlama gibi konularda kapsamlı eğitimler aldı. Program sonucunda kadınların bilgi düzeylerinde önemli artışlar kaydedildi; bütçe oluşturma ve gelir-gider takibi bilgisi yüzde 38’den yüzde 77’ye yükseldi.

Kadın Girişimciliğine Destek ve Eşitsizliklerle Mücadele

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ceren Acer Kezik, kapsayıcı büyüme stratejilerinin bir parçası olarak kadınların finansal olarak güçlenmesine verdikleri önemin altını çizdi. Kezik, "Kadınların ekonomik dinamiklere dair farkındalıklarının artması onların hayatına olumlu katkı sağlıyor. Bu işbirliği ile eşitsizlikleri azaltmak için çabalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Finansal Okuryazarlık, Kadınların Güçlenmesinde Temel İhtiyaç

KEDV Genel Müdürü Şengül Akçar ise finansal okuryazarlık becerilerinin kadınların ekonomiye anlamlı katılımlarını sağlama açısından temel bir ihtiyaç olduğunu belirtti. "Hesabını Bilen Kadınlar" projesinin 5 bin 515 kadına ulaşmasının gerçek bir toplumsal değişimi tetikleyebileceğini vurguladı.

Kadınlara Özel Finansal Ürünler

Garanti BBVA, programa katılan kadınlar için aidatsız 3 bin liraya kadar "Bonus Troy Classic" kredi kartı, altın birikimi sağlayan hesaplar, BES ve mikro kredi gibi bankacılık ürünleri sunarak kadınların finansal hayata katılımlarını desteklemeyi sürdürüyor.

Kaynak: aa