Fransa'nın Epinay-sur-Seine bölgesinde Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Trabzonlular Derneği öncülüğünde Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün ilk büstü açıldı.

Rusya, Ukrayna’yı vurdu: 4 ölü Rusya, Ukrayna’yı vurdu: 4 ölü

Fransa'da, Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Trabzonlular Derneği'nin öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk büstü törenle açıldı. Epinay-sur-Seine banliyösündeki tören, Türkiye’den ve Fransa’dan üst düzey katılımcılarla gerçekleşti.

Törene Yoğun Katılım

Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un açılış konuşmasıyla başlayan törene, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, Epinay Belediye Başkanı Herve Chevreau, Türkiye ve Fransa’dan diplomatlar, siyasetçiler ve iş insanları katıldı. Büyükelçi Demirer, Fransa eski Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün 1968 Türkiye ziyaretinde Atatürk’e olan hayranlığını vurgulayan konuşmasına değinerek, bu anıtın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye-Fransa Kültürel Bağlarının Bir Sembolü

Trabzonlular Derneği binası önünde, 1,1 metre yüksekliğindeki kaide üzerine yerleştirilen 80 santimetrelik bronz Atatürk büstü, Fransa’daki ilk Atatürk büstü olarak kültürel bir sembol niteliği taşıyor. Anıtın açılması, Türkiye’nin kültürel ve manevi mirasının yurtdışında korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: aa