Endonezya'nın kuzeyindeki Gorontalo kenti açıklarında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü, Gorontalo'nun 73 kilometre güney açıklarında, deniz altında 150 kilometre derinlikte kaydedildi.

Can ve Mal Kaybı Yok

Deprem sonrasında yapılan ilk açıklamalara göre, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, bölge sakinlerinden olumsuz bir geri bildirim alınmadı. Tsunami riski bulunmadığı için herhangi bir uyarı yapılmadı.

İsrail, Gazze'de 1 yılda, bir yaşını doldurmamış 786 bebeği öldürdü İsrail, Gazze'de 1 yılda, bir yaşını doldurmamış 786 bebeği öldürdü

Endonezya Sık Sık Depremlerle Karşı Karşıya

Endonezya, "Pasifik Ateş Çemberi" olarak bilinen deprem ve volkanik hareketlilik açısından aktif bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle ülkede sık sık orta ve büyük şiddetli depremler meydana geliyor. Uzmanlar, derinlikte kaydedilen bu tür depremlerin yüzeye etkisinin daha sınırlı olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: aa