Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, platformun gizlilik politikasında önemli değişikliklere gidildiğini açıkladı. Durov, adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcıların IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte yasa dışı ürün satışları ve diğer kötüye kullanım durumlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gizlilik Politikası Değişikliği ve "Problemli İçerikler"

Durov, Telegram’ın halka açık kanallar ve botlar aracılığıyla yasa dışı içeriklerin yayıldığını, bu durumun platformun hizmet şartlarını ihlal ettiğini belirtti. Platformda yapılan aramalarda "problemli içeriklerin" erişime kapatıldığını vurgulayan Durov, gizlilik politikasında yapılan bu güncelleme ile suçluların caydırılmasının amaçlandığını söyledi.

Durov’un Gözaltı Süreci

Telegram CEO'su Durov, 24 Ağustos’ta Paris’te gözaltına alınmış ve platformdaki yasa dışı içeriklerle ilgili 12 suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Gözaltı sürecinin ardından, Durov 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve Fransa’dan çıkış yasağı getirilmişti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Durov, bu durumu "şaşırtıcı" olarak nitelendirmiş ve bir CEO'nun, platformdaki bireylerin işlediği suçlar nedeniyle sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu savunmuştu. Ayrıca Telegram’ın Avrupa Birliği taleplerine her zaman yanıt verdiğini de vurgulamıştı.

Platformun Güvenliği ve Kullanıcı Verilerinin Paylaşımı

Durov’un açıklamaları, Telegram’ın gizlilik ve güvenlik politikalarına yönelik tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Gizlilik politikalarında yapılan bu değişiklik, kötüye kullanımın önlenmesi adına atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: aa