Mersin Anamur’da drift yaparak trafiği tehlikeye sokan sürücüye 51 bin TL ceza verildi ve aracı trafikten men edildi. Ehliyeti de daimi olarak iptal edildi. #TrafikGüvenliği #Drift

Mersin’in Anamur ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye atan bir olay yaşandı. Drift yaparak hem çevreyi rahatsız eden hem de trafikteki diğer sürücüler için tehlike yaratan V.D. isimli sürücü, trafik jandarma ekipleri tarafından tespit edildi. Sosyal medyada drift yaptığı görüntüleri paylaşan sürücüyü yakalayan ekipler, V.D.'ye ağır para cezaları uyguladı.

51 Bin TL Para Cezası ve Trafikten Men

V.D.'ye drift yapması, sürücü belgesiz araç kullanması ve abartılı egzoz kullanması gibi suçlardan toplamda 51 bin 649 TL para cezası kesildi. Bununla birlikte, drift yaptığı araç mevzuata uygun duruma getirilene kadar trafikten men edildi. Araç sahibine ise sürücü belgesi geçici olarak alındığı halde araç kullandırmaktan 12 bin 977 TL daha cezai işlem uygulandı.

Sürücü Belgesi Daimi Olarak İptal Edildi

Trafik jandarma ekipleri, V.D.’nin son 5 yıl içinde benzer şekilde kural ihlalleri yaptığını tespit etti. Bu nedenle, sürücü belgesi daimi olarak iptal edildi. V.D.’nin hem kendisi hem de diğer sürücüler için oluşturduğu tehlike, yetkililerin aldığı sert tedbirlerle önlenmiş oldu.

Mardin'de tekmeli yumruklu kavga Mardin'de tekmeli yumruklu kavga

Bu olay, trafiğin güvenliğini tehdit eden ihlallerin cezalandırılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kaynak: dha