DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, mevcut anayasanın Türkiye'de yaşayan 85 milyon insanı temsil etmediğini belirterek, yeni ve sivil bir anayasa yapılması gerektiğini vurguladı.

Tuncer Bakırhan: "12 Eylül'ün Ruhunu Taşıyan Anayasayı Değiştirelim"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında Bursa'da sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Programda, DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ve Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü de yer aldı.

Erdoğan: Fetullah Gülen'in ölümü, insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm oldu Erdoğan: Fetullah Gülen'in ölümü, insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm oldu

Bakırhan, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu iki temel konu olan "ekmek" ve "adalet" çerçevesinde birçok ilde halkla buluştuklarını ifade etti. Mevcut anayasanın halkı temsil etmediğini belirten Bakırhan, "Bu anayasa, 12 Eylül'ün ruhunu taşıyor ve Türkiye'de yaşayan 85 milyon insanı temsil etmiyor. Hep birlikte yeni ve sivil bir anayasa yapalım" dedi.

Bakırhan, toplumun farklı kesimlerinin taleplerini dinlediklerini ve bu sorunların çözümünün yeni bir anayasa ile mümkün olabileceğini savundu.

Kaynak: dha