İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2007'de Erzurum'da Devlet Bahçeli'nin elinden attığı ipe göndermede bulunarak, Bahçeli'ye ip fırlatmıştı. Bu olay üzerine MHP kaynakları, Bahçeli’nin Dervişoğlu’nun fırlattığı ipi, genel merkezdeki makam odasına asmak istediğini belirtti.

Bahçeli: Teröristbaşı Meclis'te konuşsun; terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın Bahçeli: Teröristbaşı Meclis'te konuşsun; terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın

"Önce Konuşmamı Duvara Assınlar"

Bu gelişmeler üzerine Dervişoğlu, Bahçeli’ye yanıt vererek, "Erzurum’da kaybettiği ipi bizde arıyor. Ancak ben grup toplantısında çok önemli şeyler söyledim. Önce benim konuşmamı duvara assınlar, sonra ipi bulursam hakikaten gönderirim" dedi.

2007 Erzurum Mitingine Gönderme

Dervişoğlu, grup toplantısında Bahçeli’nin 2007’deki Erzurum mitinginde dönemin başbakanı Erdoğan’a Abdullah Öcalan'ı asması için ip atmasına atıfta bulunarak, Bahçeli'yi sert bir dille eleştirmiş ve ipi kürsüden fırlatmıştı. Bu espri, siyasi arenada yeni bir tartışma başlatmış oldu.

Kaynak: dha