Kadınlar Basketbol Süper Ligi 5. hafta maçında ÇBK Mersin, sahasında Botaş’a 79-74 yenildi. Maç boyunca çekişmeli geçen mücadelede Botaş, üstünlüğünü son ana kadar koruyarak galibiyeti elde etti.

İlk Periyotta Botaş Üstünlüğü Sağladı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda ÇBK Mersin, Botaş’ı konuk etti. Maça hızlı başlayan Botaş, ilk periyodu 15-22 önde tamamlayarak üstünlüğü ele geçirdi. ÇBK Mersin ise Botaş’ın savunmasını aşmakta zorlandı.

Devre Arasında Botaş Farkı Arttırdı

İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren Botaş, hücumda Allen ve Dantas’ın katkılarıyla farkı açmayı başardı. Devreye 44-28 önde giren Botaş, maçın ilk yarısında kontrolü elden bırakmadı.

ÇBK Mersin Üçüncü Periyotta Geri Dönmeye Çalıştı

Üçüncü periyotta ÇBK Mersin, Howard ve Johannes’in etkili oyunuyla skoru 52-58'e getirerek farkı azalttı. Ancak, rakibinin sağlam savunmasını kıramayan Mersin ekibi, Botaş’ın önde kalmasına engel olamadı.

Son Periyotta Botaş Galibiyeti Korudu

Son periyotta ÇBK Mersin geri dönüş için çabalasa da Botaş, özellikle Allen ve Dantas’ın skorer oyunlarıyla farkı koruyarak maçı 79-74 kazandı. Sinem Ataş’ın 5 faul alarak oyundan çıkması ise ÇBK Mersin için dezavantaj yarattı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde galibiyetle dönen Botaş, sezona güçlü bir başlangıç yaparken, ÇBK Mersin evinde mağlup olarak hayal kırıklığı yaşadı.

SALON: Servet Tazegül

Karacabey Belediyespor Sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı’ya 4-0 Mağlup Oldu Karacabey Belediyespor Sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı’ya 4-0 Mağlup Oldu

HAKEMLER: Duhan Köyiçi, Ali Osman Kanık, Süleyman Tepe

ÇBK MERSİN: Howard 35, Feride Şevval Akalan 7, Fauthoux 9, Araujo 3, Derin Yaya 5, Sinem Ataş 4, Johannes 11, İlayda Güner

BOTAŞ: Rana Uçar 3, Işık Su Güven 2, Büşra Akbaş 15, Gülşah Duman Bıçakçı, Melike Yalçınkaya 3, Buket Ünal, Dantas 22, Cave 13, Allen 21

1’İNCİ PERİYOT: 15-22

DEVRE: 28-44

3’ÜNCÜ PERİYOT: 52-58

5 FAUL: Sinem Ataş (ÇBK Mersin)

KADINLAR Basketbol Süper Ligi'nin 5’inci haftasında ÇBK Mersin, sahasında Botaş’a 79-74 kaybetti. (DHA)

Kaynak: dha