Küçükçekmece'de 'Anne Taksi' Projesi Hayata Geçti Küçükçekmece'de 'Anne Taksi' Projesi Hayata Geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte ABD'de Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve MÜSİAD tarafından düzenlenen İş Zirvesi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, ABD'deki Türk toplumuyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktaş, kültürel bağların iki ülke arasında köprü görevi gördüğünü vurguladı.

Gönül Elçileri Projesi ve BM Yan Etkinliği

Bakan Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşecek olan "Gönül Elçileri" projesi çerçevesinde bir yan etkinlik düzenleneceğini duyurdu. Etkinlikte, Türkiye'nin uluslararası alanda takdir toplayan koruyucu aile modelinin tanıtılacağını ve bu konuda küresel bir seferberlik çağrısında bulunulacağını belirtti.

UNICEF ile İşbirliği

Göktaş, UNICEF işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte, Türkiye’nin koruyucu aile hizmet modelinin dünya çapında yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını ve bu konuda diğer ülkelerin liderleri ile işbirliği arayışında olacaklarını açıkladı.

Kaynak: aa