İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, motosiklet hırsızlığı şüphelisi Y.E.Ç.’nin yakalanması sırasında çıkan arbede ve silahlı çatışmada bir polis memuru şehit olurken, biri polis olmak üzere iki kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından aranan ve yakalanan 19 yaşındaki Y.E.Ç., yakalanma anında polislerle yaşadığı arbede sırasında bir polis memurunun silahını alarak ateş etti.

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz

Çıkan çatışmada kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, şüpheliye karşılık verirken yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Olayda ayrıca polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralıların hastanede tedavileri sürerken, şüpheli Y.E.Ç. de yaralı olarak gözaltına alındı.

Adana'da helikopter destekli operasyon; 9 gözaltı Adana'da helikopter destekli operasyon; 9 gözaltı

Şüpheli Hakkında Soruşturma

Yakalanan şüpheli Y.E.Ç.’nin çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat başlatıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Başsağlığı Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve emniyet teşkilatına başsağlığı diledi. Yaralı polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe için de acil şifalar diledi.

Türkiye’yi yasa boğan bu olayın ardından, kahraman emniyet mensupları için ülke genelinde başsağlığı mesajları paylaşıldı.

Kaynak: aa