Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde, yüksek rakımda bulunan köylerde tarım yapan çiftçiler, kısa yaz sezonu nedeniyle kışa hazırlıklarını hızlandırdı. İlçeye 40 kilometre mesafedeki 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü çevresinde yaşayan çiftçiler, kar yağışı başlamadan önce hayvan yemlerini hazırlamak için yoğun bir tempoyla çalışıyor.

Zorlu Kış Koşullarına Karşı Hazırlık

Köylerinde tarım sezonuna geç başlayan çiftçiler, ilkbaharda karın geç erimesi nedeniyle ekim işlerine zamanında başlayamıyor. Şu günlerde arpa ve buğday hasadına başlayan köylüler, mahsullerinin tarlada kalmaması için büyük çaba sarf ediyor. Kış mevsimini Doğubayazıt ve Iğdır’da geçiren köylüler, işlerini bitirdikten sonra bu bölgelere göç etmeye hazırlanıyor.

"Zamanla Yarışıyoruz"

Çiftçi Ahmet Artan, bölgenin yüksek rakımı ve yağışların fazla olmasından dolayı ürünlerin geç olgunlaştığını belirtti. "Her sene ekinler geç biçiliyor ve bu yıl da yağmur işimizi zorlaştırdı. Bir an önce hasadımızı tamamlayıp patoza vuracağız. Zamanla yarışıyoruz," diye konuştu.

Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor

Verimli Bir Sezon

Yakup Birlik ise bu yılın verimli geçtiğini, ancak yağmurlar nedeniyle hasat zamanının geciktiğini ifade etti. "Tarlalarımızı biçmeye devam ediyoruz. Samanlar çuvallara dolduruluyor, otlar balyalanıyor. Bu yıl tarlalarımız iyiydi ve ürünler verimli oldu" dedi.

Kaynak: aa