Afyonkarahisar'da düzenlenen 6. GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, tarihi bir rekora sahne oldu. Şehrin ünlü lokumu, 114 metre 70 santim uzunluğunda yapılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Festivalde, 40 ülkeden katılımcılar, Afyon mutfağının lezzetlerini keşfetme imkanı buldu.

Guinness Rekoru'na Uzanan Lokum

Afyon Valiliği, Afyon Belediyesi ve Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivalde, Cumhuriyetin 101'inci yılına özel hazırlanan lokum, Guinness World Records Denetmeni Şeyda Subaşı Gemici'nin denetiminde ölçüldü ve rekor tescil edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaş ve Belediye Başkanı Burcu Köksal da bu tarihi ana şahitlik etti.

Afyon Mutfağının Uluslararası Tanıtımı

Festival boyunca şehrin mutfağından iddialı lezzetler sergilendi ve katılımcılara ikram edildi. Yerel halk ve turistler, hem yemekleri tatma hem de Afyon'un mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Afyon sucuğu ve patatesi de festivalin gözde lezzetlerinden oldu.

"Afyonkarahisar Dünya Markası Oldu"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar’ın artık bir dünya markası haline geldiğini belirterek, "114 metre 70 santimlik dev lokumla Guinness Rekoru kırıldı. Lokum ustalarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaş ise, şehrin gastronomi alanında Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu vurguladı ve "Afyonkarahisar’ın sesi dünyaya duyuruldu," ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da, bu başarıyla Afyonkarahisar’ın adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdıklarını belirterek, üç gün sürecek festival boyunca ziyaretçilerin keyifli anlar yaşayacağını söyledi.

Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El' Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El'

Festival 29 Eylül'e Kadar Devam Edecek

Dolu dolu bir programla ziyaretçilerini ağırlayan GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, yarışmalar, workshoplar ve konserlerle 29 Eylül Pazar akşamına kadar sürecek.

Kaynak: dha