Ayşe Ödemiş, 39 yıldır kayıp oğlunu arıyor! 1985'te doğum sonrası "öldü" denilen oğlunun yaşadığına inanıyor ve evladını bulmak için mücadele ediyor. #KayıpBebek #AyşeÖdemiş #EvlatArayışı

Ayşe Ödemiş, 1985 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde ilk çocuğunu dünyaya getirdikten sonra, bebeğinin kendisinden alındığını ve bir daha göremediğini belirtti. Anadolu Ajansı'na konuşan Ödemiş, oğlunun doğumdan kısa bir süre sonra "öldü" denildiğini, ancak kendisine ne cenazenin teslim edildiğini ne de mezarın gösterildiğini ifade etti.

Yaşadıklarını anlatan Ayşe Ödemiş, doğumdan sonra bebeğinin alındığını ve sabah bebeğini görmek için hastane yetkililerine başvurduğunu söyledi. Bir hemşirenin bebeğini kucağına vermediğini belirten Ödemiş, daha sonra bir doktorun "Senin çocuğun gece öldü, onu kendi ellerimle gömdüm" dediğini iddia etti. Ancak çocuğunun mezarının Karşıyaka Mezarlığı'nda göründüğünü söylediği kayıtta, Ödemiş mezarın yerini bulamadığını aktardı.

39 Yıldır Bitmeyen Evlat Arayışı Ödemiş, yaşananlara dair şüphelerinin giderek arttığını ve oğlunun kaçırılmış olabileceğine inandığını belirtti. Özellikle "1985 yılında Ankara ve Adana'da doğan çocukların aynı tarihlerde ABD'ye kaçırıldığı" iddiaları, Ödemiş'in bebeğinin de kaçırılmış olabileceği şüphesini güçlendirdi.

Savcılık Süreci ve Mücadelesi Savcılığa yaptığı başvurulardan sonuç alamayan Ayşe Ödemiş, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kovuşturmaya yer olmadığı" kararını verdiğini söyledi. 39 yıllık mücadelesine rağmen hala oğluna ulaşamayan Ödemiş, "Gitmediğim yer kalmadı, Cumhurbaşkanlığına kadar gönderdim, ama zaman aşımı dendi. Başka neresi kaldı, söyleyin oraya gideyim." diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Oğluna "Kahraman" ismini vermeyi planladığını belirten Ödemiş, "İlk çocuğum kahraman gibi olsun, tuttuğunu koparsın istemiştim. Ne oldu bilmiyorum. Ölü mü, sağ mı, iyi bir ailenin elinde mi, öldüyse mezarı nerede?" diye sorarak arayışını sürdürüyor.

Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı

Kaynak: aa