Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, 26 haftalık hamileyken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Suzan Özer, ikiz bebeklerini askeri helikopter desteğiyle sağ salim dünyaya getirdi. Henüz 1 kilogram ağırlığında olan ikizler, hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde titizlikle tedavi ediliyor.

Askeri Helikopterle Hızlı Müdahale

Suzan Özer, geçtiğimiz günlerde ani sancılar ve riskli bir durumla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak uzmanlar, bebeklerin hayati tehlikede olduğunu tespit ederek, acilen ileri tetkik ve tedavi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesi gerektiğini belirtti. Hakkari Valiliği, 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda devreye giren askeri helikopterle Özer hızlıca Hakkari Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Ayşegül Elmas, ilk muayene sonrası hastayı acil sezaryene aldıklarını ve doğumun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. “Yenidoğan yoğun bakım ekibi, doğum sırasında hazır bekliyordu ve bebekler hemen sağlık ekiplerine teslim edildi,” diyen Elmas, bebeklerin genel durumunun şu anda stabil olduğunu ifade etti.

Prematüre Bebeklere Yoğun Bakımda Özenle Bakılıyor

Yeni doğan yoğun bakım uzmanı Dr. Yasemin Ezgi Köstekçi, 26 haftalık doğan bebeklerin özel bir bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. "1000 gram ağırlığındaki ikiz bebeklerimiz, akciğer gelişimlerinin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle solunum desteği alıyor. Ayrıca, sindirim sistemleri yeterince gelişmediği için damardan besleniyorlar," dedi. Köstekçi, bebeklerin sağlık durumunu yakından izlediklerini ve ailelerinin de bebekleri düzenli ziyaret ederek kanguru bakımı yaptığını belirtti.

Babanın Teşekkürü: “Emeği Geçen Herkese Minnettarım”

"Anadolu'nun yüce dağı" Ilgaz'da kış ve sonbahar aynı anda yaşanıyor "Anadolu'nun yüce dağı" Ilgaz'da kış ve sonbahar aynı anda yaşanıyor

Eşi ve ikizlerinin sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaşmasında emeği geçen yetkililere teşekkür eden baba Hakan Özer, "Valimize, askerimize ve sağlık çalışanlarına minnettarım. Eşim ve çocuklarım emin ellerde. Yenidoğan ünitesinin sunduğu imkanlar sayesinde ikizlerimize iyi bakılıyor,” ifadelerini kullandı. Bir çocuk beklerken ikiz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Özer, çocuklarının sağlıklı bir şekilde evlerine dönmesi için umutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: aa