Prostat Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: PSA Testi Önemli Prostat Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: PSA Testi Önemli

Hacamat, kandan kaynaklı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hacamatın tarihi çok eski zamanlara dayanır. Peygamberimiz  Hz. Muhammed'in bazı rahatsızlıklarından dolayı kullanması ve kullanılmasına teşvik etmesi ile Müslüman toplumlarda tedavide önemli bir yer almıştır. Günümüzde hem modern tıpta hem alternatif tıpta kullanılmaya devam ediyor.
Hacamat ayın hangi evrelerinde ve hangi günlerde yapılmalı? Hacamat yaptırmak isteyenler için, işte 2024 Ağustos ayı hacamat günleri... 

HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR?

Hacamat, dini ve bilimsel açıdan belirli günlerde yapılması gerekiyor. Hacamat günlerinini Hicri takvime göre belirlememizin nedeni ise Hiçri kakvimin Ay Takvimi olmasından. Bu günler, ayın çekim gücünün en yüksek olduğu dolunay günlerini takip eden günlere denk gelir. Çünkü çünkü ayın halleri hem duygularımıza etki eder hem de kanımızı gel gitlerle hareket ettirir. Bundan dolayıdır ki özellikle Hicri ayların 17, 19 ve 21. günleri hacamat için uygun zamanlar dilimleridir. 

Hacamat

2024 AĞUSTOS AYI İÇİN HACAMAT GÜNLERİ

2024 yılı Ağustos ayında hacamat yaptırmak isteyenler için önerilen günler şunlardır:
1 Ağustos Perşembe
3 Ağustos Cumartesi
5 Ağustos Pazartesi
7 Ağustos Çarşamba
9 Ağustos Cuma
23 Ağustos Cuma
28 Ağustos Çarşamba
Bunun dışında, 15 Ağustos 2024 Perşembe günü de hacamat için uygun tarih olarak tavsiye ediliyor. Çünkü dolunayın etkileri baz kişileri öncesinden etkilemeye başlar. Tarihlere bakıldığında yeni ay ve dolunayla bağlantılı tarihler olduğunu göreceksiniz.  Bu tarihler, hacamatın etkisini en üst düzeyde etki etmesini isteyenler için tercih edebileceği tarihler.
Hacamat, günümüz tıbbında, “kupa terapisi” veya “kupa tedavisi” olarak geçer. Yaş ve kuru kupa tedavisi adı ile iki ayrı yöntem olarak uygulanır.  Yaş kupa tedavisi adıyla uygulanan yöntem bildiğimiz hacamattır. Kuru kupa ise “şişe/bardak çekme” adı ile bildiğimiz yöntem. 
Kuru kupa tedavisi daha çok uzak doğu ülkelerinde yaygındır. Yaş kupa tedavisinin ise Orta Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinde yaygın olarak tercih edilir.  ama son zamanlarda Amerika, Almanya, Norveç, Danimarka, Suudi Arabistan, Mısır, Hindistan ve Çin gibi birçok ülkede alternatif tıp olarak tercih ediliyor.

Editör: Haber Merkezi - SK