Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren’in doğup büyüdüğü Bursa’da, çocukluğunda oynadığı manolya ağacı, anılarını yaşatmaya devam ediyor. Bursa’nın Osmangazi ilçesi Tophane Mahallesi’nde bulunan bu manolya ağacı, sanatçının çocukluğunun geçtiği sokaktaki en önemli hatıralardan biri olarak korunuyor.

1931 yılında dünyaya gelen ve Türk Sanat Müziği'nde iz bırakan Zeki Müren, çocukluk yıllarını geçirdiği bu mahallede arkadaşlarıyla birlikte manolya ağacının gölgesinde oynardı. Ağacın bulunduğu bahçe ise günümüzde sanatçının çocukluk arkadaşının oğlu Ahmet Aydın’ın sahibi olduğu bir otelin bahçesi olarak kullanılıyor. Otelin bahçesinde özenle korunan bu manolya ağacı, Zeki Müren'in anısını yaşatmaya devam ediyor.

Ahmet Aydın, ailesiyle birlikte 5 kuşaktır Tophane Mahallesi'nde yaşadıklarını belirterek, "Babamla Zeki Müren’in çocuklukları bu ağacın gölgesinde geçti. Babamdan duyduğum kadarıyla, Zeki Müren çok naif, farklı bir çocuktu. Onunla aynı sokakta oynama şansına sahip olmak büyük bir onurdu." dedi.

"Koklamaya Kıyamam, Benim Güzel Manolyam" Şarkısına İlham

Aydın, ayrıca bu ağacın, Zeki Müren’in ünlü şarkısı "Koklamaya Kıyamam, Benim Güzel Manolyam" parçasına ilham kaynağı olduğunu büyüklerinden öğrendiğini ifade etti. Otelinin bahçesinde böyle değerli bir hatırayı yaşatmaktan gurur duyduğunu söyleyen Aydın, Zeki Müren'in sanatını ve anılarını yaşatmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Zeki Müren’in 24 Eylül 1996’da sahnede vefat etmesinin ardından, onun anıları ve eserleri, bugün hâlâ müzikseverler tarafından büyük bir sevgiyle hatırlanıyor.

Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu

Kaynak: aa