UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Galatasaray, yarın Yunanistan'ın PAOK takımını konuk edecek. Galatasaray, Avrupa kupalarındaki deneyimi ve "Kupa 2"deki başarılı performansıyla dikkat çekiyor.

Trendyol Süper Lig'de son iki sezonu şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, bu sezona UEFA Şampiyonlar Ligi hedefiyle başladı. Ancak play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, organizasyondaki ilk maçında Yunanistan Süper Ligi şampiyonu PAOK'u konuk edecek. Maç, RAMS Park'ta saat 22.00'de başlayacak.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Geçmişi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce 94 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 26 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, rakip filelere 146 gol gönderirken, kalesinde 119 gol gördü.

Beşiktaş, Avrupa'da 247. maçını oynayacak Beşiktaş, Avrupa'da 247. maçını oynayacak

Sahasında 47 karşılaşma oynayan Galatasaray, bu maçlarda 23 galibiyet elde etti. Ayrıca 16 beraberlik ve 8 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sahasında 85 gol atarken 53 gol yedi.

Son 14 Maçta 2 Yenilgi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 14 maçında sadece 2 kez mağlup oldu. 2021-2022 sezonunda grup aşamasında İtalya'nın Lazio, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ve Fransa'nın Olimpik Marsilya takımlarıyla mücadele eden sarı-kırmızılılar, namağlup lider olarak tur atladı. Ancak son 16 turunda İspanyol ekibi Barcelona'ya elendi.

Avrupa'da İki Kupa

Türkiye'nin Avrupa arenasındaki en başarılı takımı olan Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanarak tarih yazdı. Ardından 2000 yılında UEFA Süper Kupa'da Real Madrid'i yenerek ikinci Avrupa kupasını müzesine götürdü.

Galatasaray, PAOK karşısında alacağı galibiyetle Avrupa serüvenine hızlı bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Kaynak: aa